Allt om dina hobbyer

Många sätt att skapa på

 

Alla människor vill gärna göra något speciellt på sin fritid. Mycket för att kunna koppla av och låta tankarna vara på något helt annat håll än på alla måsten som finns i livet. Då är det bra att ha någon typ av hobby och gillar man hålla på med sina händer så är det perfekt att skapa eller pyssla, allt från stort till smått.

Det finns lika många sätt att skapa på som det finns människor. Allt hänger på vilka intressen man har och vad man gillar att göra med sina händer. Vill man skapa något från scratch eller vill man ta till vara något och återvinna?

Pratar man om att börja från allra första början så finns det mycket man kan göra. Som till exempel att måla på canvasduk – då man först eventuellt skissar upp något man vill måla för att sedan färglägga. Eller så målar man på fri hand, så att säga, genom att titta på något motiv eller någon sak som man vill föreviga på en duk. När det gäller målning så finns olika typer av färg man kan använda – akryl, olja eller akvarell.

Eller om man hellre väljer att använda sig av trä så finns det oändliga sätt att hantera detta material. Allt från att tälja, snickra ihop en möbel eller till att skulptera med en motorsåg. Det enda som kan hindra är tillgången till verktyg och kunskaperna man har. På hemsidan 365 saker man kan slöjda går det att få lite inspiration.

Annat som också är populärt i nuläget, när man inte bara vill köpa för att slänga sen, är att återvinna saker som man redan har eller sådant andra har haft sedan tidigare. Genom att gå på loppisar och auktioner så kan man göra sig några riktiga fynd. Att hitta en snygg byrå till exempel, fullt funktionsduglig men kanske inte så vacker. Man kan köpa byrån för en billig peng för att sedan ”pimpa” den och därigenom sätta sin egen prägel på byrån. Vips så har man fått en ny möbel som ingen annan har!

Vid återvinning kan man dessutom också återanvända gamla burkar, tidningar, mjölkkartonger och skolådor som egentligen skulle kastas. De går att snygga till och göra något helt annat av. Till exempel kan en gammal glasburk återanvändas genom att målas för att bli en ljuslykta eller till förvaring av någon sort eller kanske till och med skapa ett musikinstrument.

Det som är roligt med att ha en sådan hobby som att skapa och pyssla är att alla kan göra det och det behöver inte kosta så mycket heller, förutom tid kanske. Men detta är ett ypperligt tillfälle om man vill umgås med sina barn och ha kul.

Samtidigt som man pysslar visar man för barnen att allt behöver inte köpas nytt, utan att det går bra att vara innovativ och kreativ. Dessutom lär barnen sig att vara snälla mot miljön också. Bara fantasin sätter stopp!black-gold