Allt om dina hobbyer

Göra egna smycken!

 

Det finns många olika sätt som man kan göra egna smycken på. Plocka material från skog och strand, köpa pärlor av olika typer, fläta silvertråd och läder, smida i silver, med mera. I och för sig är det väldigt pillrigt så det gäller att tycka om att pyssla med små detaljer.

De färdiga örhängena, ringen, halsbandet eller armbandet blir verkligen personliga. Det ena smycket blir inte det andra likt. Man blir verkligen stolt över sig själv att man har tillverkat något smycke på egen hand.

Desto roligare blir det dessutom om människorna i ens omgivning gillar det de ser och tycker det är snyggt. De kanske till och med frågar vart man har köpt smycket. Då kanske de blir förvånade över svaret och till och med gör en beställning.

Har man inga kunskaper så finns det tydliga “hur gör man” både i böcker och på olika sajter. Det finns kurser som man kan gå till och med, bland annat om man vill lära sig smida sina egna silversmycken. Några som erbjuder sådana kurser är Folkuniversitet som finns över hela Sverige.black-gold