Allt om dina hobbyer

Låt ditt hantverk berätta din historia

Att pyssla och handarbete är en livsstil. Du uttrycker känslor och idéer med det du skapar och använder skapandet som avkoppling när du behöver hålla tankarna borta från en hektisk vardag. Du som arbetar med händerna vill dessutom säkert utvecklas och bli bättre på det du gör – det är ju en stor del av poängen med en hobby, inte sant?

Ditt skapande rymmer många minnen. Många föräldrar pysslar med sina barn och skriver omsorgsfullt ner namn, datum och motiv på småbarnens första, till synes abstrakta, målningar. Ditt skapande kan också vara en tillflykt i oroliga tider, och då fungerar de nästan som en slags dagbok i sig. Att sätta ett datum på alster som speglar din tillvaro under en väldigt speciell period av ditt liv – oavsett om det rör sig om småbarnsåren, en tid av motgångar, en förälskelsefas, eller något annat – gör att ditt hantverk blir ett alldeles speciellt sätt att resa tillbaka i tiden. En datumstämpel är ett smidigt sätt att datera sina alster. Att hantera stämpeln är också lite roligt i sig, och på många datumstämplar kan du också få en liten egen text – varför inte en personlig signatur?

Att datera sitt hantverk är också ett sätt att hålla koll på sin utveckling. Att dokumentera det du skapar och visa upp det för likasinnade är ett bra sätt att spola tillbaka tiden för att se hur du har provat att lösa ett problem tidigare, eller när en speciell teknik lämpade sig mer eller mindre bra att använda sig av. Framförallt är det ett bra sätt att se att du faktiskt utvecklas inom din hobby, och det mår du bra av. Om du tycker att du virkade väldigt knaggligt, täljde snett, eller målade oproportionerligt för fyra år sedan så visar det bara på att du har arbetat hårt och utvecklats mycket med tiden – du är en bättre hantverkare idag!black-gold