Allt om dina hobbyer

Inredning som hobby

Idag är inredningsintresset stort. Det finns knappt en tv-kanal som inte ståtar med åtminstone ett inredningsprogram. Tidningarna producerar inredningsbilagor på löpande band och om man tittar på besöksstatistiken hos de stora inredningsbloggarna är den milt uttryckt mycket imponerande. Att fantisera om ny inredning är inget nytt fenomen. Även när människor haft det kärvare ekonomiskt så har man säkerligen drömt om att bo bättre. Inredning som hobby kan ta sig olika uttryck. Från att skapa egna möbler och inredningsdetaljer till ett stort intresse för att skapa olika visuella uttryck i hemmet.

Att hitta inspiration

Den som har inredning som hobby lägger ofta mycket tid på att hitta ny inspiration. Böcker, tidningar och internet har en uppsjö av inspiration att erbjuda. Ett annat sätt att hitta nya influenser är att göra utflykter till olika affärer och loppisar. Där kan man vända och vrida på inredningsobjekt och känna hur inspirationen flödar. Ett annat bra sätt för att hitta nya infallsvinklar är att gå en kurs. Att lära sig ett hantverk eller att utbilda sig i till exempel feng shui kan även vara ett sätt att finna likasinnade. Utbyte av idéer gör att vi ständigt utvecklas. Att våga pröva sig fram och testa nya former och färger och inte endast styras av de senaste trenderna för inspirationen framåt.

Få råd med din hobby

Förutom de positiva aspekterna så finns det även en minussida med den här typen av hobby. Det kan snabbt bli en kostsam historia. Det är lätt att känna ett sug efter de ikoniska designklassikerna. För den intresserade och kunniga går det dock att göra en hel del fynd på loppmarknader och auktioner. För att ha råd med allt nytt och vackert kan det vara en god idé att sälja gamla möbler och objekt. Inredningsfantaster har ofta en förmåga att samla på sig vackra saker. Kanske det är dags att inreda altanen och skaffa snygga markiser stockholm? Varför inte satsa på att sälja de möbler som inte längre används? På så sätt blir det extra pengar över till att införskaffa alla de där detaljerna som utgör helheten i hemmet.black-gold