Allt om dina hobbyer

Måla som hobby

Många har målning och konst som en hobby. Det kan handla om målning på duk och mindre tavlor, till att måla hela väggar eller rum. Som hobbymålare finns det egentligen inga gränser för vad som kan målas, vilka färger som ska användas och vilka motiv som ska göras. Man kan i princip måla precis vad man känner för för dagen och det finns inget som säger att man tvunget måste göra en målning färdig innan man fortsätter med nästa. Det finns heller inget måste att man måste använda samma tekniker på ett helt projekt. Som hobbymålare kan man göra det man känner för och måla så som man tycker är snyggt. Det är också ett steg in i kanske en blivande karriär som konstnär eller målare. Om man lärt sig hur färger fungerar och hur man kan blanda och använda dem tillsammans kan det ofta vara mycket uppskattat och positivt om man sedan söker arbete inom området.

Vad kan man göra med det man målar?

 

Beroende på vad man målar finns det olika saker man kan göra med det målade. Om man målar väggar eller möbler kan man ha dem hemma, eller hos den väggen eller möbeln tillhör. Om man målar tavlor är de ofta något som hängs upp hemma. Många som har målning som hobby säljer eller ger också bort sina målningar. Det finns också flera exempel på utställning för alla . Här kan även hobbymålare ställa ut sina verk oavsett hur mycket erfarenhet som finns, och helt oberoende av vilka tekniker och färger som används. Det finns också många som kontaktar skolor eller bibliotek och frågar om de kan tänka sig att ta in några av konstverken eller målningarna. På så sätt kan man som hobbymålare göra reklam för sina kunskaper utan att behöva betala särskilt mycket. Har man målning som hobby bör man dock tänka på att man inte får tjäna speciellt mycket utan att behöva betala skatt. Man kan också behöva skaffa F-skattsedel om det är så att inkomsten överstiger en viss summa.

Att måla hemma

Om man ska måla hemma finns det stora möjligheter för det. Hemma kan man måla på duk, eller varför inte passa på att måla om en vägg om det ändå ska renoveras? Om man ska renovera ett badrum bör man dock inte ge sig på väggarna själv. anlita proffs till badrumsrenovering Stockholm för att inte riskera att tunna ut tätskikt och liknande. Om detta skadas kan det leda till allvarliga vattenskador. Om man ska måla i ett badrum krävs det också speciella färger som tål värme och fukt utan att börja rinna eller förstöras på annat sätt när väggarna eller något annat väl är målat. Om man däremot ska renovera vardagsrum eller sovrum kan det vara trevligt att själv få leka runt med olika färger och få fram ett motiv eller mönster som passar just det egna sinnet. Många gånger målas väggar vita, och sedan vågar ofta ingen göra något annat, men som hobbymålare har man verkligen chansen.black-gold