Allt om dina hobbyer

Scrapbooking som hobby

Du har säkerligen hört talas om scrapbooking tidigare och har du inte det är det hög tid att dra öronen till sig. Scrapbooking är nämligen otroligt roligt och något människor i alla åldrar älskar att sysselsätta sig med. Är du en pyssel-fantast som har tröttnat på att måla stentroll eller trä pärlor på en tråd, kan scrapbooking mycket väl vara ett alternativ för dig.

Vad är då egentligen scarpbooking och hur använder man sig av det för att ha kul? Enkelt förklarat kan man säga att scrapbooking är en form av pyssel och skapande av ett fotoalbum eller t.ex. ett minnesalbum. Att ta fotografier är något som de allra flesta gör, men snabbt glömmer man bort dessa och använder sig inte av fotona på rätt sätt. När du scrapbookar använder du dina finaste fotografier till att skapa minnen som även dina kommande generationer kommer få ta del av.

Scrapbooking handlar dock inte enbart om att sätta fotografier i ett album; så tråkigt ska vi inte ha. När man scrapbookar jobbar man mycket med olika typer av papper i diverse färger, dekorationer som blommor, knappar, gamla biobiljetter, hjärtan, klistermärken, tygmärket från din gamla gant hoodie eller vad helst som du kan önska. Dessa dekorationer fäster du tillsammans med bilderna för att skapa ett mer personligt album. Just biljetter av olika slag är mycket populära att använda, eftersom de (utan att vara ett fotografi) drar en tillbaka till minnen av en specifik stund eller resa.

Mer än bara fotoalbum

Scrapbooking är ingenting som behöver begränsas till fotoalbum. Sanningen är att du kan scrapbooka och pyssla på många fler sätt än du troligtvis kan tänka dig. Möjligheterna är oändliga och du kan skapa allt från inbjudningskort, vykort, fotoalbum, minnesalbum och mycket mer. Just kort till större event, t.ex. bröllop eller dop är vanligt förekommande i scrapbooking världen.

Att tänka på

När man börjar med scrapbooking finns det några saker som är otroligt viktiga att tänka på, speciellt om man vill arbeta mycket med fotografier. Det gäller att du använder dig av produkter som är syrafria för att du inte ska riskera att skada dina fotografier. Detta gäller inte bara t.ex. lim eller tejp, utan även pennor, plast eller klistermärken. Förutom detta bör du tänka på vilken typ av penna som du använder dig av om du t.ex. skriver på baksidan av ett fotografi. Använder du en vanlig bläckpenna finns det risk att bläcket kryper igenom fotografiet med tiden, vilket gör att du kommer se bokstäverna bakåtvänt genom fotot. Trist!black-gold