Allt om dina hobbyer

Scrapbooka din personliga kokbok eller receptsamling

Känner du igen det där med att ha alla möjliga recept nedskrivna på olika papperslappar som ligger överallt förutom precis där du vill ha dem när nu behöver dem? Det är mammas hemlagade köttfärslimpa, det är farmors recept på de där bullarna och det där receptet på frukostfrallorna du hittade på nätet och skrev av ifall nu datorn skulle glömma bort bokmärkena av någon konstig anledning. De allra flesta har nog en pappershög eller en gammal trasig kokbok fylld med lösa papperslappar och gamla recept, så varför inte ta och förnya dig med en egen personlig och rolig stil i din egen receptsamling?

Använd en urklippsbok

Minns du mormors gamla fotoalbum? Ibland hade hon antagligen ritat och skrivit något runt fotografierna, vem det var, årtal och liknande. Tänk dig att du gör likadant med dina recept och papperslappar du har liggande i skåpet. Har du inte testat tidigare så är det här projektet ett riktigt bra nybörjarprojekt för scrapbooking. Du kan klistra in vissa av recepten, andra tar du en bra penna och skriver in på en ny sida. För att variera det kan du till och med skriva in ett av recepten då datorn och skriva ut det i datorskriven text, klippa ut och klistra in på en sida i boken. Klottra dig någon blomma eller hjärtan runt favoritrecepten och har du källa till vem som gjort receptet från början är det en kul grej att skriva in det också, vare sig det är Kajsa Varg, farmor, mormor, mamma eller du själv. Förresten, glöm inte receptet på pappas fantastiska egenkomponerade grillmarinad!

En god idé kan vara att ha flera olika böcker. En för grillat, en för brödbakning, en för kött och liknande. Efterhand du hittar nya recept du gillar så skriver eller klistrar du bara in dem i rätt bok och du behöver aldrig förlita dig på försvunna papperslappar eller glömda webbsidor igen.

Det är inte alla som bara pysslar och kläcker idéer för hemmabruk, ibland kan en bra idé leda till det andra, och det kan bli ett eget företag av det. Har du eget företag och säljer ditt pyssel eller dina inredningstjänster så kan du få en gratis offert på capcito.com för att se hur det skulle vara just för dig att sälja dina fakturor. Fördelen med att sälja fakturorna är att du slipper ligga ute med pengar tills kunden betalar, och du får pengarna direkt av Capcito.

Annat pyssel

Vill du fortsätta pyssla när alla dina recept är införda i böckerna så finns det tips på annat pyssel för den med kliande pysselfingrar. Överlevnadsarmband och paracord är populärt, men eftersom det redan är höst så kanske julkort kunde vara något att börja pyssla med så att du slipper stressa i början på december. Pyssel ska göras som rolig aktivitet och avkoppling eller hobby, och du ska aldrig känna någon stress över att sitta och pyssla.

Lycka till med recepten nu!black-gold